Logistics

Gosselin Group en Heavy Group versterken dienstenaanbod door oprichting nieuwe holding: Heavy Project Solutions

Op 12 december 2016 tekenden CEO Marc Smet van de Gosselin Group en CEO Marc Rombouts van Heavy een overeenkomst voor een owner buy out van Heavy. Er werd een nieuwe holding opgericht, Heavy Project Solutions, waarvan de Gosselin Group 50% van de aandelen bezit.

Heavy levert logistieke oplossingen voor uitzonderlijk transport. Heavy telt 30 medewerkers, verspreid over 3 bedrijven die een geconsolideerde omzet van ongeveer 33 miljoen euro realiseren:

  • Heavy Import Warehousing and Distribution verzorgt de volledige logistieke ketting van goederen vanaf Antwerpen en Rotterdam tot levering binnen Europa.
  • Heavy Logistics organiseert alle logistiek rond uitzonderlijk transport, stockage van machines en complete projecten, eventlogistiek tot overzeese projecten inclusief verscheping.
  • Heavy Pilots & Permits is gespecialiseerd in het begeleiden van uitzonderlijke transporten.

Marc Smet: “De owner buy out is een nieuwe stap in de integratie van Heavy in Gosselin. In april 2014 richtten we reeds de joint venture Heavy GCT op. Dit was de eerste mijlpaal in een operationele samenwerking van Heavy met de container terminal en de magazijnen van de Gosselin Group. We profiteren maximaal van onze ligging naast het Albertkanaal in Deurne.” Sindsdien organiseert de joint venture daar de overslag van Japanse CNC machines voor verdere distributie in Europa.

“Dankzij deze owner buy out krijgt onze organisatie nu alle kansen om verder te groeien,” vult Marc Rombouts, CEO van Heavy verder aan.

De Heavy bedrijven zullen verhuizen naar het nieuwe magazijn en kantorencomplex dat Gosselin in het begin van de Belcrownlaan aan het bouwen is. Op de terreinen van de oude Crown fabriek bouwt Gosselin namelijk een magazijn met een oppervlakte van 12.000m², met daarbovenop een nieuw kantorencomplex. Een luifel van 16m hoog en met een oppervlakte van bijna 4.000m² zal het oude Crown magazijn met het nieuwe verbinden.